torstai 18. marraskuuta 2010

Syysmysli

Aamupalan syöminen on ollut minulle aina melko hankalaa. Nykyään tykkään vaihdella parin päivän välein aamupalaruokiani jotta joka aamu ei tarvitsisi syödä samaa. Jos on kamala kiire niin syön pelkän leivän, joskus teen pikapuuroa. Välillä taas syön luomujugurttia itse tehdyllä myslillä.Viikonloppuaamiaiseen kuuluu yleensä kananmunaleipä, silloin tällöin jopa pekonin kera. Ja jos on oikein kunnolla aikaa niin teen smoothienkin, enemmän niitä tulee silti tehtyä iltapalaksi. 

Myslin ohjeen löysin aikoinaan Eevalta ja nykyään olen tehnyt sitä välillä jo oman mielen mukaan hänen ohjettaan mukaillen. 

Itsetehty mysli on muuten myös oiva lahjaidea. Voit joko tehdä myslin itse ja purkittaa tai ostaa ystävälle ainekset Punnitse ja Säästä-kaupasta ja  antaa niiden mukana ohjeen.





Mysli (n 1,5 l)

8 dl kaurahiutaleita

2 dl kauraleseitä

yht 5 dl  seesaminsiemeniä, auringonkukansiemeniä, hampunsiemeniä, pellavarouhetta, saksanpähkinöitä, jne. 

1 dl öljyä

ripaus suolaa

kanelia, intiaanisokeria ja inkiväärijauhetta

3 rkl hunajaa

Kuivattuja hedelmiä tai marjoja esim kuivattuja karpaloita, mustikoita, omenaa

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, leseet, pähkinät ja siemenet. Mausta kanelilla, sokerilla, inkiväärillä ja suolalla. Sekoita hunaja ja öljy keskenään. 

Levitä kuivaseos leivinpaperille ja kaada päälle öljy-hunajaseos. Sekoita niin, että öljyä tarttuu tasaisesti kaikkialle.

Mysliä paahdetaan 175-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes seos on kauniin ruskea. Mysliä kannattaa sekoitella lastalla pari kertaa paistamisen aikana. Kannattaa olla tarkka paistamisen kanssa, sillä mysli kärähtää helposti.  

Jos lisäät mysliin kuivattuja hedelmiä tai marjoja, kannattaa ne lisätä vasta paistamisen jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti