jäi valitettavasti ottamatta kun nälkä kasvoi niin suureksi. Ehkä teen näitä taas pian lisää kuvien kera.
Pitaleivät tein Maku.fi:n ohjeella.
8 kpl
3 dl vettä |
25 g hiivaa |
1 tl suolaa |
1 rklöljyä |
7 dl vehnäjauhoja |
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy sekä jauhot vähitellen. Alusta taikina kimmoisaksi ja sileäksi.
Jaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kahdeksaan osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja kohota niitä peitettyinä 20 minuuttia.
Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla ja ripottele niille jauhoja. Jauhot estävät leivän tarttumisen paperiin, ja ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi. Kauli taikinapallot Ø noin 15 senttisiksi pyörylöiksi ja nosta kummallekin pellille neljä pyörylää. Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paista pitaleipiä noin 7 minuuttia, yhtä pellillistä kerrallaan. Harjaa valmiista leivistä ylimääräiset jauhot pois.
Kikhernepihvit
Tölkki kikherneitä
Pieni pala kuivahtanutta leipää
Loraus oliiviöljyä
Suolaa
Paprikajauhetta
Juustokuminaa
Korianteria
1 Muna
Kookosöljyä paistamiseeen
Murenna leipä kulhoon tai blenderiin ja lisää öljyä ja mausteet. Anna liota hetki ja surraa sitten muusiksi. Lisää kikherneet ja surraa taas tasaiseksi. Lisää lopuksi vielä muna ja sekoita kunnolla. Laita jääkaappiin tasoittumaan kunnes muna on imeytynyt massaan. Muotoile pieniksi pihveiksi tai pulliksi.
Paista kuumalla pannulla runsaassa kookosöljyssä.
Tabbouleh
Keitä hirssisuurimoita kasvisliemessä. Anna jäähtyä. Silppua punasipulia, tomaatteja ja kurkkua sekä minttua ja lehtipersiljaa. Sekoita ainekset keskenään ja mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti