perjantai 14. syyskuuta 2012

Paras lasagne

Tein eilen maailman parasta lasagnea, nyt harmittaa kun en tajunnut ottaa kuvaa siitä. Toisaalta lasagne näytti aivan tavalliselta lasagnelta (kuvittelette nyt mielessänne lasagnen kuvan)... Maku vaan oli vielä tavallista lasagnea taivaallisempi, olen vakuuttunut että ranskankerma, mozzarella ja punaviini ovat syypäitä tähän. Käytin tällä kertaa pelkästään vihreitä lasagnelevyjä kun niit sattui olemaan kaapissa, oikein mainioita.

Lasagne

Pinaattilasagnelevyjä
Puolikas kesäkurpitsa (tai kokonainen pienehkö) viipaleita paistettuna
Kaksi tomaattia viipaleina
Punasipuliviipaleita paistettuna kevyesti
Mozzarella viipaleina
Juustoraastetta (esim pecorino tai parmesaani)
Jauheliha pasitettuna

 
Tomaattikastike

Selleriä
Valkosipulia
Tuoreita yrttejä(timjamia,rosmariinia,salviaa)
Paseerattua tomaattia
Tomaattipyree
Punaviiniä loraus
Suolaa
Pippuria

Pilko selleri ja valkosipuli pieneksi. Kuullota öljyssä ja lisää yrtit ja tomaattimurskat. Anna puplia pienellä lämmöllä ja lisää punaviini. Keitä kasaan noin vartti. Lisää osa tomaattikastikkeesta paistetun jauhelihan joukkoon.

Valkokastike

Pari desiä maitoa
Ranskankermaa
Pari desiä juustoraastetta (edamia, pecorinoa, parmesaania)
Suolaa
Pippuria
Voita 
Vehnäjauhoja 1 rkl

Sulata voi kattilassa ja lisääjauhot. Sekoita kunnolla ja lisää maito varovasti, sekoita ja lämmitä taas kunnolla ettei jää paukkuja. Lisää juustoraasteet ja ranskankerma sekä mausteet. 

Kasaa lasagne niin että jokaiseen kerrokseen tulee jauhelihaa, tomaattikastiketta, valkokastiketta, kesäkurpitsasiivuja, tomaattia ja sipulirenkaita. Toiseksi viimeiseen kerrokseen myös mozzarellaa puolet. Ylimpään kerrokseen mozzarellan puolet alimmaksi, päälle valkokastike ja juustoraastetta reilusti päälle. Uuniin 200 astetta ja paistetaan kunnes kypsää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti