Pulled Porkista näyttäisi olevan liikkeellä erilaisia ohjeita, itse olen soveltanut paria ohjetta. Itse en mausta lihaa ennen paistamista kovinkaan kummoisesti sillä tykkään tehdä itse BBQ-kastikkeen joka tuo kyllä makua purilaiseen. Väliin vielä vähän itsetehtyä paahdettua sipulia, majoneesia ja kunnon cheddaria. Ehkä jotain vihreteäkin jos haluaa. Mun uuni on vähän erikoinen outoine lämpöasteineen joten mää sovellan aika kovastikin näissä paistojutuissa. Mulla ei siis oo perinteistä 50-300-astetaulukkoa vaan 1-3.
Pulled Pork
Possun kasleria tai lapaa.
Suolaa
Pippuria
Ota liha huoneenlämpöön tunniksi ennen paistamista. Suolaa ja pippuroi liha. Käytä pannun kautta niin että pinta ruskistuu nätisti. Laita liha paistopussiin ja uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 40 min. Laske lämpötilaa noin 100-asteeseen, poista paistopussi ja ota talteen pussiin kerääntynyt neste. Paahda lihaa kunnes se murenee haarukoidessa. Jos käytät paistomittaria niin mittarin lämpötilan tulisi kai olla 87-89 asetta.
Chipotletomaattisoossi
Säilykechipotleja
Säilyketomaatteja
Ripaus suolaa
Ripaus sokeria tai cokista
Valkosipulia maun mukaan
Desi vettä
Silppua valkosipuli, itse silppusin 3 kynttä. Heitä kattilaan 1/3 chipotlepurkista ja säilyketomaatit, vesi, valkosipulit, ripaus suolaa ja sokeria/loraus cokista. Keitä kokoon samalla kun possu on uunissa.
Paahdettu sipuli
Sipulia
Vehnäjauhoja
Sokeria
Suolaa
Voita
Silppua sipuli tasaiseksi silpuksi. Laita sipulit kannelliseen rasiaan, lisää ripaus suolaa ja sokeria sekä vehnäjauhoja niin että kaikki sipulit jauhoontuu. Laita kansi kiinni ja sekoita.
Kuumenna voi pannulla, rasvaa saa olla reilusti jotta sipulit paistuvat ruskeiksi. Paista sipuleita kuumalla pannulla niin kauan että ne ovat ruskeita ja rapeita.
Sämpylät tein Kolun Eevan ohjeella.
Hampurilaissämpylät (4 kpl)
1 dl vettä (42′C)
2 rkl maitoa
1 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
2 rkl maitoa
1 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
1 1/2 rkl pehmeää voita
4 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
1 1/2 rkl pehmeää voita
voiteluun muna ja tilkka vettä
päälle seesaminsiemeniä
päälle seesaminsiemeniä
Yhdistä lämmin vesi, maito, hiiva ja sokeri. Anna seistä n. 5 minuuttia.
Vatkaa muna kevyesti (ihan käsivatkaus riittää).
Yhdistä kulhossa jauhot ja suola. Nypi voi joukkoon niin että saat aikaiseksi pieniä muruja. Lisää joukkoon vesi-hiivaseos sekä kevyesti vatkattu muna. Sekoita puuhaarukalla taikinaksi.
Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle pinnalle ja vaivaa n. 8-10 minuuttia, kunnes taikinasta tulee sileää ja elastista. Taikina on tahmaista, joten voit joutua lisäämään hiukan jauhoja vaivaamisen helpottamiseksi. Muista kuitenkin, että mitä vähemmän jauhoja lisäät, sitä ilmavampia sämpylöitä saat -- älä siis lisää jauhoja liian herkästi vaikka löysä taikina hiukan koetteleekin hermoja.
Pyörittele taikina palloksi ja siirrä peitettynä kohoamaan lämpimään, ei-vetoisaan paikkaan. Kohota kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, n. 1-2 tuntia.
Leikkaa kohonnut taikina 4 osaan ja pyörittele jokainen osa sämpyläksi. Sämpylät kannattaa pyöritellä suoraan leivinpaperilla vuoratulle pellille, sillä pyörittelyn jälkeen niitä on vaikea enää siirrellä. Hampurilaissämpylöistä kannattaa mieluummin tehdä vähän litteämpiä ja vastaavasti leveämpiä kuin tavallisista sämpylöistä tai pullista, ei ihan pallon mallisia. Näin purilaisia on huomattavasti helpompi syödä.
Kohota sämpylöitä liinan alla vielä toiset 1-2 tuntia. Voitele kohonneet sämpylät kevyesti vatkatulla kananmunalla, johon on lisätty loraus vettä. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Laita uunin alatasolle uunivuoka, jossa on muutama desi vettä. Tämä pitää uunin sopivan kosteana. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paista sämpylöitä n. 10-15 minuuttia uunin keskitasossa, kunnes ne ovat kauniisti kohonneet ja ruskistuneet.
(http://blogit.mtv.fi/voisilmapelia/2010/01/03/vihdoin-eli-maailman-parhaat-hampurilaissampylat/)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti