sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Palak Paneer

Teen ruokaa usein fiiliksen mukaan, noudatan harvemmin ohjeita tarkalleen. Toki silloin kun opettelen tekemään jotain uutta, etsin reseptejä mutta silloinkin sovellan paria reseptiä. Rakastan intialaista ja olen opetellut viime aikoina tekemään intialaista ruokaa itse. Riisinkin olen opetellut keittämään sellaiseksi tahmeaksi. Tässä olisi Palak Paneer ohje vähän muunneltuna.




Valkosipulinkynsiä maun mukaan
Tuoretta chiliä
Inkivääriä
Punasipulia
(Keitettyjä linssejä)

Kuivattua korianteria
Juustokuminaa
Jauhettua paprikaa
Kurkumaa


Kirsikkatomaatteja
Neljä pakastepinaattipalaa
Tomaattimurskaa
Kasvislientä 
Turkkilaista jugurttia
Puoli pakettia kotijuustoa

Tuoretta korianteria
Limemehua

Laita linssit keittymään. Silppua valkosipuli, chili ja inkivääri. Kuullota öljyssä, kookosöljyssä tai voissa. Lisää punasipuli. Heitä sekaan mausteet ja paahda varovasti. Lisää sekaan jäiset pinaatit ja tomaatit. Anna pinaattien sulaa ja lisää sen jälkeen kasviliemi ja tomaattimurska. Anna porista ainakin puolisen tuntia, mitä kauemmin anant muhia ja porista sen parempaa tulee. Lisää lopuksi jugurtti ja kotijuusto paloina. Koristele korianterilla ja lisää limemehua mauksi. Tarjoile keitetyn riisin ja naanleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti