torstai 26. huhtikuuta 2012

Valkoista ja harmaata

Tilasin Tikkurilalta siis kotiin pari isoa värilastua, väriviuhkan pienistä malleista kun on hankalaa tietää värien todellisia sävyjä. Lastut tulivat postiluukkuun parissa päivässä ihan ilmaiseksi. Kattoon meille laitetaan valkokuultolakattua kuusipaneelia joten värien kanssa saa olla tarkkana ettei mene liian keltaiseksi. Kuulin suunnittelijakaveriltani vinkin että Tikkurilalta olisi tullut uusi ammattilaisten käyttöön tarkoitettu harmaansävyvärikartta  Pro Grey, jota ei kuitenkaan vielä löydy kaikkialta. Kannattaa kuitenkin kysäistä rautakauppojen myyjiltä että olisiko heillä sellaista omassa käytössään.


torstai 19. huhtikuuta 2012

Ollaan me jotain tehtykkin



Remontti alkoi pääsiäisenä, tällä hetkellä kaikki on purettuna, remppamiehet on laittamassa kylppäriä ja saunaa uusiksi. Tai ei ihan kokonaan, laittavat vesieristykset, laatoitukset ja parit asennukset. Itse tehdäään sit saunan panelointi ja kalusteiden asennus, yms. Remppamiesten keskittyessä kylppäriin olemme talkoovoimin päättäneet asentaa uuden katon, lattian ja keittiön, muun muassa. Olohuoneen seinissä oli oikein ihanat puolipaneelit ja ässätexit jotka revin heti ensitöikseni irti. Sitten tasoiteltiinkin seiniä... Kattokoolinkeja täytyy myös oikoa, niinkuin melkein kaikkea muutakin.. Alan pikkuhiljaa ymmärtämään miksi ihmiset ostavat muuttovalmiita asuntoja.. Mutta saadaampahan ainakin sellaista mitä halutaan. Kuullaan taas sitten kun hommat etenee lisää!

Hullujen päivien satoa

Hullujen päivien suosikkiosasto on ehdottomasti siivousosaston lisäksi Herkku. Eilen hamstrasin juustoja, tänään ostoskoriin sukelsi yllättäen kokonainen broileri. Ihan ekaa kertaa tätä kokkailin ja onnistui ihan yli odostusten! 

Kokonainen broileri
luomuvalkosipulia
salviaa
oliiviöljyä
voita
sormisuolaa
pippuria
luomusitruuna
valkoviiniä

Sulata voi, sekoita mukaan pippuri, salvia ja oliiviöljy. Sivele voisula broilerin päälle ja nahan sisään. Tunge sulaa myös broilerin sisälle, sitruunan ja valkosipulien kera. Hiero nahkaan vielä reilusti sormisuolaa. Ruskista nahka pannulla ja laita broileri sen jälkeen voideltuun uunivuokaan. Uuni kahteensataan ja broileri sinne muhimaan valkkarin kera. Valmista oli vähän yli tunnin päästä.