maanantai 27. helmikuuta 2012

Fatty

Löysin mummiltani kasan kymmenen vuotta vanhojakin Koti ja Keittiö-lehtiä. Täytyypä skannata niistä parhaat ideat mitä löysin mutta nyt alkuun oli pakko näyttää aivan mahtavat Harri Koskisen Fatty-säilytyslaatikot joista oli esittely yhdessä noista lehdistä.


Kuva: Platform

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Niistä unelmakodeista puheenollen...

... tässä olisi entiseen heinävarastoon luotu loft-asunto Katajanokalla.


Kuvat: Glorian Koti 2/12


Chai Love

Olen viimeisen vuoden aikana oppinut vasta juomaan monia sellaisia juomia jotka kuuluvat muiden mielestä jokaiseen aamuun. En juo vieläkään kahvia lämpimänä, meillä ei ole edes kahvinkeitintä. Jääkahvia juon silloin tällöin, en läheskään joka aamu kuitenkaan. Teenkin juon yleensä jääteenä, Clipperin vihreää teetä sitruunan ja inkiväärin kanssa. Pakuriteenkin juon mieluummin jääteenä, lämpimänäkin se on tosin oikein hyvää.

Nyt olen kuitenkin ihastunut Chai Latteen.Ostin Kuudennesta Mausta Pukkan Original Chaita. Olen ehkä vähän höpsö ja tykästyn aina kauniisiin paketteihin.

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Palak Paneer

Teen ruokaa usein fiiliksen mukaan, noudatan harvemmin ohjeita tarkalleen. Toki silloin kun opettelen tekemään jotain uutta, etsin reseptejä mutta silloinkin sovellan paria reseptiä. Rakastan intialaista ja olen opetellut viime aikoina tekemään intialaista ruokaa itse. Riisinkin olen opetellut keittämään sellaiseksi tahmeaksi. Tässä olisi Palak Paneer ohje vähän muunneltuna.




Valkosipulinkynsiä maun mukaan
Tuoretta chiliä
Inkivääriä
Punasipulia
(Keitettyjä linssejä)

Kuivattua korianteria
Juustokuminaa
Jauhettua paprikaa
Kurkumaa


Kirsikkatomaatteja
Neljä pakastepinaattipalaa
Tomaattimurskaa
Kasvislientä 
Turkkilaista jugurttia
Puoli pakettia kotijuustoa

Tuoretta korianteria
Limemehua

Laita linssit keittymään. Silppua valkosipuli, chili ja inkivääri. Kuullota öljyssä, kookosöljyssä tai voissa. Lisää punasipuli. Heitä sekaan mausteet ja paahda varovasti. Lisää sekaan jäiset pinaatit ja tomaatit. Anna pinaattien sulaa ja lisää sen jälkeen kasviliemi ja tomaattimurska. Anna porista ainakin puolisen tuntia, mitä kauemmin anant muhia ja porista sen parempaa tulee. Lisää lopuksi jugurtti ja kotijuusto paloina. Koristele korianterilla ja lisää limemehua mauksi. Tarjoile keitetyn riisin ja naanleivän kera.

perjantai 17. helmikuuta 2012

Kesäkengät

Minulla on ollut kirpputoreilla viime kuukausina vähän huonompi tuuri. Onko valikoima huonontunut vai olenko tullut krantummaksi? Pari kivaa juttua olen kuitenkin löytänyt, mokkatakin parilla kympillä ja nämä kiilakorot parilla eurolla. Nyt voi sitten haaveilla kesästä entistä enemmän.

Lounaalla


Minäkin olen ihastunut näihin paljon hehkutettuihin vietnamilaisiin rulliin. Superhelppoja tehdä ja ovat mukavaa kotilounasruokaa. Sisälle voi laittaa melkein mitä vain mutta itse olen tehnyt useimmiten seuraavilla aineilla:

Riisipaperilevyjä
Riisinuudeleita
Kurkkua
Selleriä
Tuoretta korianteria
Kevätsipulia
Salaattia

Dippi:
Soijakastiketta
Kalakastiketta
chilijauhetta
Seesamiöljyä
Limeä

Keitä nuudelit.  Valmista dippi. Suikaloi vihannekset ohuiksi suikaleiksi. Kasta riisilevyt yksitellen lämpimään veteen, anna lillua hetki. Täytä ja ja rullaa.

torstai 16. helmikuuta 2012

In bedroom


Uusi sänky olisi hankittava. Vanha alkaa sotimaan selän kanssa ja on ulkonäöltäänkin tylsä. Ajattelin ensi kesänä rakentaa paksusta vanerista sängynrunkon ja hankkia hyvät patjat. Huonekaluliikkeiden valikoima lastulevysänkyineen ei houkuta. IKEA:ssa olisi kyllä yksi massiivipuinen ja vielä kivannäköinenkin. Vähän tuonne päin ajattelinkin suunnitella omanikin, ilman laatikoita vaan.

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Valitut palat


Mun mummon kirjakokoelma lyö vertoja monille (pienille) kirjastoille ja hän on säilönyt myös monien lehtien vuosikertoja. Häneltä löytyy Valitut Palat varmaan kolmenkymmenen vuoden ajalta. Pikkusiskoni on plarannut noita lehtiä silloin tällöin niiden takakansien vuoksi. Jokaisen lehden takakannessa on jokin taideteos ja hän on kerännyt niistä kauneimmat kollaaseja varten. Itse löysin uuden kierrätyskeskuksen tuulikaapista ilmaisia Valittuja Paloja ja nappasin niistä muutaman mukaani. Yksi näistä pääsi jo kehyksiin.

4:a Amiralsgatan 11







 Huhhuh. Ei paljon oman näköisempää asuntoa ole tullut aiemmin vastaan. Mä haluuun...


Kuvat: Bo-laget


perjantai 3. helmikuuta 2012

Kruunu

Natalian Ritarin Kruunu-valaisin olisi ihana makkaria koristamaan. On valmistettu palaneista hehkulampuista. Näitä saa ainakin Loftiksesta, jossa kannattaa muutenkin piipahtaa, liikettä pitävä Johanna on niin ihana ilmestys. Verhoilee ja suunnittelee itsekin kivoja tuotteita. Sen lisäksi valikoimaan kuuluu erilaisia sisustusesineitä.



Kuva: Loftis

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Patric Johansson






Pitkä hiljaisuus saattaa katketa. Kevättä myöten energiataso kasvaa ja kun koulukin on lopuillaan, keväällä on aikaa enemmän kuin koskaan on ollut tai tulee olemaan. Aioin pitkän kevätloman kunniaksi nukkua joka päivä puolipäivään, heräsin jo ennen kymmentä. Jotain pitää tehdä. Joko kotona, itselle tai maailmalle. Ensin kuitenkin juon kupposen teetä ja katselen kauniita kuvia, ihan vain inspiraatioksi.



Niin ne kuvat: Patric Johansson