tiistai 26. huhtikuuta 2011

Yrjö Kukkapuro

Kuvat: Avarte

Aikoinaan kun aloitin opiskelemaan sisustusalaa, eivät suomalaiset muotoilijat puhutelleet minua paljoakaan. Nykyään sisustaisin mielelläni Kukkapurolla tai Aallolla. Sirkus-työtuolia olenkin jo huutonetistä katsellut. Tykkään sen simppelistä ulkomuodosta eikä ergonominen muotoilukaan pahasta ole. Perinteiset työtuolit eivät miellytä sillä työpisteemme on olohuoneessa ja sen vuoksi kokoajan näkyvillä mutta ei viitsisi löhötuoliakaan hankkia sillä tietokoneella tulee välillä istuttua pitkiäkin tunteja. Martelan Kilta-tuolikin on ollut mielessä työtuoliksi. 

Muita kivoja Kukkapuron juttuja on ehdottomasti Ateljee-sohvat, mieluiten sellaisina vanhoina ja kuluneina mutta myös tuo alarivin Pressutuoli ois jännä.

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Ups

Zara

Vaaleanruskea nahkatakki, musta bleiseri, punaiset housut ja siniset farkut valkoisten tennareiden kera.

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Hankkimisesta


 Nykyään vaatteita tulee ostettua paljon vähemmän kuin ennen, kirpputoreiltakaan en enää haali kaikkea kivaa. Koko kevään aikana olen hankkinut yhden laukun, housut ja trenssin. Sekä pari mekkoa kesää ja juhlia varten. Hakusessa on vielä ballerinat ja uudet sandaalit. Tosin koitan ensin korjauttaa vanhat suutarilla.
En ole tyylillä ja vaatteilla hassuttelija ja luulen että olen viime aikoina löytänyt sen oman juttuni, värit ja muodot. Ennen vein kirpputoreille tavaraa parin kuukauden välein, nykyään harvemmin. Ne parit hassut vaatteet jotka jää käyttämättä koitan kierrättää kavereille. Viime viikolla tosin pidin kirpputoripöytää, ihan kivasti sinne sai karsittua tavaraa kun krittisesti seuloi vaatekaappia.

Viime aikoina ovat kirkkaat värit taas saapuneet kauppoihin, itse olen neutraalimpien sävyjen ystävä mutta ehkä voisin silti hankkia jotain punaista väripilkuksi kun silmä on kuitenkin siihen alkanut jo tottua?

Kuvat: Jak & Jil Blog, Hanneli Mustaparta

torstai 7. huhtikuuta 2011

Kevätkuulumisia




Viime aikoina ollut aika hiljaista, sisustusinto ollut aika vähissä kun on ollut töitä ja koulua niin paljon. Mutta on onneksi niin valoista että ehkä saan jo huomenna vapaapäivän kunniaksi räpsittyä pari kuvaa kodista, kunhan ensin siivoan. 

Uusia juttuja on olohuoneen pellavaiset laskosverhot jotka huusin huutonetistä, hulluilta päiviltä hankittu puinen tarjotin, olohuoneen lasinen kaappi jota väkerrettiin pitkään ja hartaasti sekä vähän nopeampaa valmistunut työpöytä. Se uusi tv-taso on ollut suunnitteilla jo tosi pitkään mutta ehkä kohta päästän sitä jo rakentamaan kun vanhempien autotallissa tarkenisi ilman toppavaatteita väkertää. 

Myös päiväpeite on mielessä, vaikka petaan sänkyni hävettävän harvoin. Kun tulee vieraita niin olisi mukava kun sänky olisi siistinä. Tykkäisin kovasti sellaisesta valkaistusta pellavaisesta, jopa lakanamaisesta päiväpeitteestä joita on jonkin verran sisustusblogeissa näkynytkin. Sen päälle sitten pienempi viltti aseteltuna. 

Kuvat: emmas designblogg, boligmagasinet, innerstadsspecialisten, freunde von freunden