maanantai 31. tammikuuta 2011

Kotiin

Habitat, Bin Bin, Forså, riisipaperivalaisin, lepakkotuoli, Stockholm Rand



En pääse luultavasti eroon asuntoahdistuksestani koko päivänä joten suollan ahdistukseni sitten tänne. 
Koko eilisen päivän hahmottelin mielessäni tulevan asunnon sisustusta, kaikkia huonekaluja ei tulla laittamaan uusiksi mutta jotain silti. 

Nykyisen asunnon sisustaminen on ollut melko nihkeää viimeisen vuoden ajan kun ollaan haaveiltu muutosta. Uuuta asuntoa lähdettäisiin sitten laittamaan pikkuhiljaa mutta ehdottomia ensimmäisiä hankintoja olohuoneeseen on uudet verhot ja matto. Huonekalut tykkään hankkia käytettynä, lepakkotuolia olenkin  jo vilkuillut huutonetistä ja eilen laitettiin tarjous vanhasta Martelan työtuolista joka kaipaisi pientä pintaehostusta.

Hyvää seuraa

Perjantaina alkoi viikon kestävä "joulu"loma, sitten takaisin kouluun. Kaksi kuukautta kestänyt työharjoittelu on siis ohi ja vähän tyhjä fiilis. Pian pitäisi päättää suuntautumisala, kiinnostaako työ huonekaluliikkeessä vai vaihdanko johonkin ihan muuhun? Viimeiseksi työpäiväksi leivoin työkamuille suklaacookieseja. Hyvin menivät kaupaksi, eikä ihme, nämä cookiet nyt vain ovat aivan älyttömän mahtavia. Suosittelen. Tein niitä sen verran reippaasti että niitä riitti myös illan vaatteidenvaihtokemuihin. Ilta oli oikein onnistunut, tein myös ginger alea ja kaveri toi vielä juustosarvia. Onnistuneiden vaatevaihtokauppojen päätteeksi katsottiin vielä leffaa eli sellainen rauhallinen ilta vaihteeksi.

Launtaina vietin vanhempieni luona kokaten paellaa ja iltapalaksi hampurilaisia. Hampurilaisista en valitettavasti muistanut ottaa kuvaa mutta söpöjä ja hyviä ne oli. Hampurilaiset kannattaa ehdottomasti tehdä alusta asti itse jos aikaa ja pinnaa riittää, voittaa pikahampurilaiset kyllä sata-nolla.


Tänään ja huomenna jännitetään yhden asunnon kohtaloa. Me halutaan se niin kovasti että ollaan valmiita irtisanomaan nykyinen ja mahdollisen pettymyksen tullessa asutaan sitten taivasalla maaliskuu...


keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Chilimanteleita ja valkosipulimajoneesia



Keittiöhaaveet alkavat käydä todella kuumina. Tänään vietettiin ainakin tunti puhuen omista unelmakeittiöistämme. Miehen haaveet poikkeavat hiukan omistani, kompromisseihin täytyy tyytyä tulevaisuudessa. Onneksi ei ole vielä sen aika, tai saisi ollakkin, haluan unelmakeittiöni heti! Asuntosäästäminen alkaa kevään aikana. Onneksi olimme yhtä mieltä ainakin keittiön väreistä: mustaa, valkoista, puuta ja harjattua terästä.

Haaveilun ohessa olen viettänyt aikaa tämän hetkisessä keittiössä. Tein chilimanteleita, sekä söin ruisleipää valkosipulimajoneesilla, tämä kyseinen valkosipulimajoneesi on muuten ainakin maailman parhainta. Ostettiin sitä jouluksi sellaiselta sinappikojulta joita on ainakin täällä Oulussa monien kauppakeskusten yhteydessä joulun aikaan. Tänään menee viimeiset majoneesit, parhaimmalle tämä maistuu saaristolaisleivän kanssa mutta sen puuteessa käy jälkiuuniruisleipäkin.

tiistai 25. tammikuuta 2011

Mistä on keittiöt tehty?

1: Pure decor 2-3: Emmas designblogg 4: The Selby 5:Sköna Hem 6: Auroran Henkarit
Valkoista, mustaa, puuta, rosteria, tiiltä, avohyllyjä, iso ruokapöytä, kestävät kodinkoneet. Näistä on mun unelmakeittiö tehty.

Astiahaaveita Iittalalta

1. Purnukat 2. Suupuhalletut kartiolasit 3. Teema teräskulho 4. All Steel-kasari 5. Tools-kastikekasari 6. Tools-kattila
Kuvat: Finnish Design Shop

tiistai 18. tammikuuta 2011

Huvitus

Projektina koti-blogin kautta löysin yrityksen nimeltä Linida Design. Vaikka itselläni ei näihin mattoihin varaa ole niin ajattelin vinkata näistä täällä, sillä Linidan matot ovat vain niin upeita. Kuviomalleja löytyy neljä erilaista ja värimallejakin melko monta. Itseäni luonnollisesti kiinnostaisi mustavalkoinen matto huvituskuviolla. Aina saa haaveilla, matoista ja paremmista tuloista. 


Kuvat: Linida Design

Lucky me

Kerroin viimeksi siitä astiakaapista jota olin katsellut viikonloppuna kirpputorilla ja pelkäsin ettei sitä enää saisi sitten kun sinne takaisin pääsisin. No, isä kuuli lauantaina huoleni ja soitti eilen ja kertoi käyneensä maksamassa sen kun tiesi ettei minulla olisi aikaa viikolla käydä sitä maksamassa. Tänään kuulemma aikoi hakea sen peräkärryn kera, on mulla muuten paras isä ikinä. Ensi viikonlopun vietän sitten vanhempieni luona hioen ja maalaten, sillä kaappi on tällä hetkellä männyn värinen. Haluan sen mustaksi. Ehkä saisin samalla aloitettua sen sängynpäädyn rakentamisen... Olen hyvä suunnittelemaan ja ideoimaan, toteuttamisen kanssa on aina vähän viivettä. Tämän vuoden lupaus voisikin olla: enemmän tekoja!

Tajusin muuten tänään ettemme ole ostaneet asuntoomme yhtäkään uutta huonekalua, kaikki on saatu, dyykatty tai hankittu kirpputorilta.  Erään senkin kanssa kävi tuuri, olin kahta päivää aiemmin ostanut kierrätyskeskuksesta vanhan puisen liinavaatekaapin, sitten löysin tämän samaa sarjaa olevan senkin roskakatoksestamme. Taloyhtiöömme oli tulossa remontti ja asunnot tyhjentyivät siksi aikaa, todella monet asukkaat jättivät ylimääräiset huonekalut roskakatokseen dyykkareiden iloksi.Yksi nojatuoli odottaa vanhempieni luona kunnostamista, sen dyykkasin Helsingistä ja raahasin autolla Ouluun.
1. Bolig Magasinet 2. Pure Boheme 3. Elle Deco



sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Keittiössä




Jouluna astiasto sai pikkuisen täydennystä, tässä uusia ja vanhoja juttuja. Iittalan Essence-punaviinilasit saatiin lahjaksi anopilta, Marimekon siirtolapuutarha-mukit poikakaverilta ja  Iittalan All Steel-kulhot isoveljeltä. Siniset kartiolasit ovat olleet menossa mukana jo kauemmin kuten myös Kartio-kaadin, Siirtolapuutarhakulhot,  ja Antti Nurmesniemen suunnittelema Pehtoori-pannu, jonka äitini löysi pilkkahinnalla ennenkuin siitä tuli "in". Lautasina meitä palvelee valkoinen Teema.

Seuraavaksi haaveilen Oiva-lautasista joko isoina tai pieninä, kauniista yrttiruukuista, maatuska-tiskiräteistä, marmorihuhmarista, sekä täydellisistä säilytyspurkeista. Ne haaveilemani Asan liitutaulupurnukat saapuivatkin joulupukinkontissa. Sarpanevan valurautapata on ikihaave joka ehkä joskus isona toteutuu.Eilen löysin kirpparilta täydellisen astiakaapinkin, jos se ei mahdu tulevaan keittiöön niin laitan sen kenkäkaapiksi. Toivotaan että se on vielä huomenna siellä. Pöljänä en heti tajunnut ostaa sitä, vasta kotona tajusin ettei ole elämää keittiössä ilman sitä.

Bliniviikko



Tehtiin eilen ensi kertaa blinejä itse, hyvin onnistuivat. Siianmäti oli päässyt pakastimesta loppumaan, joten syötiin vain graavi- ja kylmäsavulohen kera. Lisäksi smetanaa ja punasipulisilppua. Tänään käytiin miehen äidin luona päivällisellä, teemana oli Italia antipastoineen.

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Mekkokartta

1. Thakoon/ Net a Porter, 2. Vanessa Bruno/ The Corner, 3. Selected Femme/Nelly, 4. Dagmar/Nelly

Tein vähän miellekarttaa sitä haaveilemaani luottomekkoa varten. Viihdyn parhaiten mustassa, harmaassa ja muissa helpoissa epäväreissä. Silti aina kevään tullen alkaa "oikeatkin" värit kiinnostamaan. Pitkästä aikaa myös punainen, mutta vain pienissä määrissä, kuviollinen mekko voisi olla vastaus siihen. Mekossa saisi olla hihat, mielellään 3/4-pitkät ja leikkaus lantiolla. Minulle ei sovi rintoja korostava leikkaus, kaula-aukkokin saisi olla näiden mekkojen mukaiset. 

tiistai 11. tammikuuta 2011

Saavuttamaton








Ylempään kuvaan ihastuin jo viime kevään aikoihin, sen jälkeen etsin joka puolelta ruskeita brogueseja. En löytänyt, vieläkin harmittaa. Alemmankin kuvan ruskeat kengät näyttää kivoilta. Olis jo kevät.

Kuvat: The Sartorialist

Kaamos



Töitten jälkeen ei jaksa muuta kuin rojahtaa sohvalle katsomaan täydellisiä naisia. Onneksi päivä jo pitenee. Ehkä tänään saisin silti vähän siivottuakin. Syödäkin täytyy, taidan tehdä kaalilaatikkoa.

lauantai 8. tammikuuta 2011

Kumpi vai kampi

Huopa/varusteleka, päiväpeite/H&M
Aiemmin päivällä ihastuin H&M:n tummanharmaaseen puuvillaiseen päiväpeitteeseen mutta nyt illalla löysin tieni Varustelekan sivuille ja ihastuin Ruotsin armeijan villaiseen huopaan. Värikkäät tikkauksetkaan eivät häiritse. Ja katsokaa miten kivalta se näyttää sängyn päällä! Taidan laittaa tämän tilaukseen. Hintakin on edullisempi kuin H&M:n tusinapeitolla.

perjantai 7. tammikuuta 2011

Parasta Oulussa

Pastanjauhajien esimerkillä ajattelin minäkin luetella Oulun parhaat paikat.Minun listani menee seuraavasti.

Paras ruoka: Bar&Grill Kauppuri 5
Paras bailupaikka: 45 Special tai Vanha Paloasema
Paras henkilökunta: Bar&Grill Kauppuri 5 ja Nakkifakiiri
Paras baari: Snooker Time
Paras lähibaari: Snooker Time
Paras kahvila: Cafe Bisketti
Paras sisustus: Puistola
Paras etno: New Bombay
Paras pikaruokala: Nakkifakiiri
Paras uusi: Vanha Paloasema ja Bar&Grill Kauppuri 5

Muita mainitsemisen arvoisia paikkoja ovat ainakin Ravintola Toscana postiaukiolla, Olimpos, Ravintola Nohadra tuirassa, Wingerin ranskalaiset sekä Nuclear Nightclub. Sellaisia tuttavuuksia joihin haluaisin tutustua ovat muun muassa Ravintola Hella, Viinibaari Vox ja Andalucia Bar de Tapas.

What's your dream?

Jennin blogista löysin tällaisen kivan haasteen:
Tee kollaasi vuoden 2011 unelmistasi. Kokoa kollaasiin unelmiasi kuvaavia kuvia. Unelmat voivat olla mitä tahansa, mitä vain haluat unelmakollaasiin laittaa.

Mun haavevuoteen kuuluu paljon hyvinvointia, olis mahtavaa saada kunto vihdoin paremmaksi. Odotan jo innolla lenkkikelejä. Pilatestunnit täytyy valitettavasti tänä keväänä jättää väliin koska jostain kumman syystä tunnit on siirretty keskiviikkoaamuihin. No, täytyy itse alkaa kotona tekemään näitä liikkeitä. Tänä kevänä tulee sitten entiseen tapaan käytyä pumpissa, lenkillä ja ehkä sunnuntai-iltaisin syvävenyttelyssä. 

Vuoden päästä haluaisin viettää uudenvuoden ja syntymäpäivän Berliinissä erään kivan jutun tiimoilta, viime uusivuosikin oli oikein ihana mutta tuntui silti jopa vähän tavalliseslta viikonlopulta.

Vihersmoothiet ja muut olen jo ottanut päivittäiseen käyttöön viime vuonna, nykyään vihanneksia tulee luultavasti syötyä se suositeltu puoli kiloa päivässä. Myös kasvisruokapäivien määrää ollaan tässä taloudessa kasvatettu. Lihasta ei aiota kokonaan luopua missään vaiheessa mutta lihasta pyritään valitsemaan luomua silloin tällöin. Tänä vuonna sen määrää voitaisiin jo nostaa. 

Haaveilen luonnollisesti myös kesästä ja helteistä, piknikeistä ja skumppapulloista. 

Uusi asunto olisi myös niiden tärkeimpien juttujen listalla, uuden asunnon tärkeimpiä juttuja on ehdottomasti hyvä keittiö. Myös ikiomaan asuntoon säästäminen on haaveena tälle vuodelle.  

torstai 6. tammikuuta 2011

Kevät mustissa

Ballerinat/Vagabond, Nilkkurit/Ten Points, Mekko/Filippa K, Jakku/Filippa K
Pikkuhiljaa ajatukset alkaa olla tulevassa keväässä. En usko vaatekaapin uusimiseen joka kevät ja syksy mutta jotain uutta vaatekaappiin tulee varmasti hankittua. Tarvitsen uuden jakun edellisen mentyä pieneksi, olen haaveillut kovasti Filipan yksilöstä, vaikuttaa todella laadukkaalta ja mallikin vastaa sitä mitä olen ajatellut omassa päässäni. Monet halpisjakut ovat usein väärän mallisia, puhumattakaan materiaalin heikkoudesta.

Myös ne mustat ballerinat pitää uusia kun edelliset hajosivat alle kolmessa kuukaudessa, Vagabondin ois muuten kivat mutta en oikein tiedä noista ruseteista. Onneksi valikoimaa tulee lisää kesän lähestyessä (kyllä se tulee). Päätin myös että jos nuo Ten Pointsin nilkkurit tulevat jossain  välissä vastaan niin hankin ne, siis jos ne on hyvät jalassa toki. 

Sellainen luottomekko ois tarpeessa myös, sellainen joka kävis sekä juhlaan että arkeenkin.Filipan mekko yllä olis superihana mutta taidan tyytyä silti johonkin edullisempaan yksilöön, aina saa haaveilla. Enkä pistä pahakseni jos tielleni osuu täydellisen vaaleat pillifarkut, sellaiset menin viime kesänä kuluttamaan puhki. Talven ajan olen ollut farkkulegginstyttö mutta kevättä myöten myös farkut tulevat varmasti eksymään taas jalkaan. Sen täydellisen trenssin hankkimisen taidan lykätä ensi vuodelle, siihen täytyy laittaa sitten kerralla sen verran rahaa että tämä kevät mennään vielä sillä viime vuoden takilla joka valitettavasti on mennyt vuorestaan rikki, taidan todellakin käyttää nykyään lempivaatteeni puhki : D

Kuvat: kengät: Heppo, muut: Filippa K

maanantai 3. tammikuuta 2011

Valoruokaa

Opettelen tekemään salaatteja ilman tomaattia. Tänään ja eilen tein sen punakaalista, porkkanaraasteesta ja appelsiinista. Päälle hampunsiemeniä ja loraus balsamicoa. Ihanan värikästä näin talven keskelle.  Tänään ollaan sairastettu ja pärskitty, ärsyttää olla puolikuntoinen kun pitää silti töihin mennä.

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Black leather

Kuin hyvältä tumma nahkasohva voi näyttää? HYVÄLTÄ! Tällainen joskus sitten kun on vierashuone jonne voi majoittaa yöpyvät ystävät, kukaan ei halua nukkua nihkeällä nahkasohvalla.





Kuvat: 1&4: emmas designblogg, 2: Living etc, 3: Deko